HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Leopárdgekkó

Terrarista 2010.04.09. 22:16

Származás: Afganisztán,Pakisztán,Irán,Irak illetve nyugat-India.

Leírás: Nevét a gyönyörű mintázatáról kapta, ami hasonlít leopárdéra, bár utóbbival ellentétben, a leopárdgekkó nem egy nagy méretű állat, hosszúsága általában 16-24 cm között mozog. Hihetetlenül könnyű megkülönböztetni a többi hüllőtől, a farka alapján, mintha egy bunkót hordozna a farka helyén. Én mindig amikor csak ránézek, azt vélem látni, hogy mosolyog.

Tartása: Mivel kicsi, ezért, ha nem okoz nagy gondot ajánlatosabb többet együtt tartani. De, egyszerre egynél több hímet egy terráriumban ne tartsunk, mert végeznek egymással. Három-négy példánynak, körübelül olyan 90*60*60 terrárium pont jó. Ezenbelül sok búvóhelyet kell kialakítani. A talaj homok legyen, és ezalatt fűtőszál húzódjon. Egy 50w melegítőlámpa még szükséges lesz. Napplal 27-33 este 20-23 fok az ideális. Szerintem a legkezesebb házi hüllő. Sokat mászkál, nem fél az embertől.

Etetés: Tücsök, sáska, viaszmolylárva, gyászbogárlárva illetve szopós egér adható, utóbbit csak kifejlett példányoknak szabad adni, és nagyon ritkán, a zsírtartalmuk miatt. Az ideális "menü" főleg tücskökből áll, ezeket, természetesen vitaminozva adjuk be. Heti 13 tücsökkel elvannak.

Címkék: gyík hüllő tartás leopárd gekkó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr391908501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása