HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Háziegér

Terrarista 2010.04.15. 15:43

Származás: Bárhol a világon megtalálható.

Leírás: A háziegér, egy kicsi 8-1.1 cm hosszúságú fekete vagy szürke rágcsáló. Csupasz füllel, és szintén csupasz, hosszú farokkal. Bár most már a terraristák kitényésztették az albínó változatot.

Élet a terráriumban: Általában nem túl hosszú, az élete. Mivel a terraristák körében, inkább eledelként, mint háziállatként ismertek. Persze sokan tartanak háziállatként egeret. Ha veszel egyet, akkor mellé rögtön vegyél egy minimum 40*50*50 terráriumot vagy ketrecet, ez jó nagy, szóval elég tere lesz az állatkánknak. A terráriumot heti egyszer ajánlatos kitakarítani. A földre pedig faforgácsot, vagy szalmát kell tenni. Kezes állat, aranyos, bár nem él túl sokat (1-4 év). Jelenleg nekem is van egy, akit nem etetés céljából tartok, de holnap gazdát cserél.Én betettem neki egy hosszú fát és azt kell mondanom, hogy nagyon élvezi, egész nap azon mászkál fe-le.

Etetés,itatás: Itatáshoz a golyós itatót ajánlom, ahogyan azt az összes többi kisemlősnek is. Az etetés nem nehéz, mivel kb. mindent megeszik. A gyümölcsök zöldségek megfelelőek, és néha kisérletezni is lehet.

Címkék: rágcsáló tartás emlős háziegér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr781923787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása