HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Sisakos kaméleon

Terrarista 2010.04.27. 14:07

Származás: Jemeni határvidék folyóvidékei.

Leírás: 30-35 cm nőnek, de, a két nem között akár 8-10 cm eltérés is lehet, szép színesek, általában zöld, narancssárga színük van, egyéb színű csíkokkal díszítve. Nevüket fura koponyacsontjukról kapták, amelynek szerepéről, még nem sokat tudunk.

Tartása: Ahogy, ez a fáramászó hüllőknél, és főleg a kaméleonoknál, egy magas és nem széles terrárium szükségletes. Egy 100cm*130cm*60cm terráriumra szükség lesz. Ide szép zöld, vagy akár már száraz ágakat is betehetünk. A lényeg a fertőtlenítés. Szerintem a kisütés a legjobb módszer. Előmelegített sütőbe pár percig betenni, majd hideg vízzel gyorsan leőblíteni. A sisakos kaméleont ajánlanám a kezdő kaméleonosoknak, szelíd természete és könnyű tartása miatt is. A többi kaméleonhoz képest nem igényel olyan magas páratartalmat (kb. 50%).A hőmérséklet nappali 30-34 fok körül mozogjon. A kaméleon könnyen kézhez szoktatható, lassúsága miatt, mivel így a kisgyerekek sem félnek tőle.

Etetés, itatás: Tücsök, viaszmolylárva, rózsabogár adható neki, van aki azt mondja szopós egér is adható neki, szerintem nem. Fontos az, hogy állandóan legyen benn ivóvíz. Az ennivalókat bekenhetjük mézzel, a vitaminok miatt.

Címkék: gyík hüllő tartás sisakos kaméleon

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr541956170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuri 2012.07.04. 15:05:03

Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! Főleg permetből iszik hajnalban vagy este, ezért naponta 2x kell neki vizet permetezni a terrárium falára, a növényekre és ágakra! Valamint feltétlen szüksége van UVB fényre. A terrárim méreténél a magasság legyen a legnagyobb érték, én a leírásban szereplő 100x130x60-as terrárium helyett 80/100x80x90/100-es terráriumban tartanám.
süti beállítások módosítása