HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Madárpókok

Terrarista 2010.04.09. 14:49

 Származás: A világ összes melegebb részén megtalálhatóak, de főleg amerika esőerdeiben. 

Leírás: Általában 6-10 cm hosszúságot, 26 cm lábfesztávolságot, és 85 gramm súlyt érnek el. Az egész testükön szőr van, ami általában fekete vagy barna. Csáprágóikkal táplálkoznak.

Életstílusuk: Magányos állatok, és vagy 10-20 évig biztos elélnek. Nagyon tiszta állatok. Bár mondjuk, nekem az, hogy az ennivalónak csak a bőrét meg a csontjait hagyják ott, nem számít tisztának.

Szörnyek vagy háziállatok: Szerintem szörnyek, bár én abszolúte a kinézetük alapján ítélem el őket, merthogy az, akinek van azt mondja, hogy aranyos, hűséges, meg nem bánt csak ha te is őt. De számomra, egy ízeltlábú aranyos nem lehet. Főleg nem egy nagy szőrős pók.

Élet a terráriumban: Egy madárpók, egy 25-30 literes terráriumban teljesen jól eléldegél. És ehhez csak pár feltétel szükséges. Páratartalom 70-80%, és tőzeg a talajra. Na meg a tísztítás. Egy ecsetkével kell tisztogatni. De,hogy miért azt majd az etetés alatt fogom részletezni.

Etetés: A madárpókok mindent megesznek ami mozog és kissebb mint a potrohuk. Először is odamenek az áldozatukhoz, majd a csáprágóikat beleszúrják áldozatukba, egy olyan savat eresztenek bele, ami feloldja belsőségeit, majd ezt szépen komótosan kiisszák. Majd a maradékot felragasztják a falra. Na ezt kell letisztogatni ecsettel. Ennyit a tisztaságról.

Címkék: madárpók tartás ízeltlábú

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr581907414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása