HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Gabonasikló

Terrarista 2010.04.13. 14:23

Leírás: Ez egy 50-115 cm hosszúra növő sikló. Színe élénk, narancssárgától, világosbarnáig terjedő színük, egyéb, sötétebb színű foltokkal. Szép sima pikkelyekkel. Mondjuk manapság eléggé elterjedt az albínó-sárga változat is.

Tartása: Egy állatnak, egy 120*80*40 terrárium, megfelelő, és kivételesen a hátterezést is nagyon ajánlom, mivel ez búvóhelyet biztosít siklónknak. Ebben olyan, 20-30 fokot kell biztósítani, de ez fajfüggő. Fontos betenni neki egy fürdő/itatótálat illetve talajnak pl. fenyőkérget. Érdemesebb hamar kézhez szoktatni, így szelíd lesz. Simogatható, de szerintem nem vágyik rá, és még azt sem mondanám hogy élvezi. Azonkívül, hogy társaságkedvelő állat. Egyik ismerősöm fia a közeljövőben kíván venni egyet, és komolyabb utánnézést követően, megtudta neki ez az ideális állat, mivel akárcsak ő, e sikló is elsősorban éjszaka aktív,illetve sok odafigyelést igényel.

Etetés: Kisemlősök. pontosabban kis rágcsálók. Illetve fiatalkorukban tücsök, sáska, szopós egér. Ezt is inkább este érdemes odaadni, mert ilyenkor aktív.

Címkék: sikló hüllő gabonasikló tartás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr331917625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuri 2012.07.04. 15:01:09

Pár észrevétel a cikkel kapcsolatban:
1. a gabonasikló jóval nagyobbra nő, mint 50 cm! Az átlagos hosszúsága 120-160cm, de nekem már volt 189 cm példányom! Mindenképp 1m fölött van.
2. több internetes oldalon olvastam már, hogy a gabonasikló rovarokkal, tücskökkel etethető fiatal korában. Nem tudom ki terjeszti ezt az információt, vagy honnan szedik a weboldalak szerkesztői, de ez egy nagy marhaság! A gabonasikló EGYÁLTALÁN nem eszik rovarokat, a vadonban gyíkokat és rágcsálókat fogyaszt, fogságban kizárólag rágcsálókat, hörcsögöt, egeret, a nagyobb példányok kisebb patkányt. Az újszülöttek napos egérrel vagy napos hörcsöggel elindíthatók. 3 éven át tenyésztettem a gabonasiklót és tapasztalatom szerint kiskorában kényes, a fészekaljakban ismeretlen okból magas a koplaló egyedek száma.
Amúgy jó az oldal :)
süti beállítások módosítása