HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Tűzhasú gőte

Terrarista 2010.04.17. 10:02

Származás: Kína.

Leírás: 5-10 cm hosszú. Nevét a gyönyörű sárgás-vörösmintás hasáról kapta, a háta viszont egyszerűen csak szürke. Viszonylag kezes, de tényleg csak viszonylag. Én mégis ajánlanám sokaknak, természete és szépsége miatt.

Tartása: Egy 30 literes avkárium/aqua-terrárium megfelelő. De mindenképpen legyen benne valamilyen kimászó, mert szükségük van szárazföldre az életbenmaradáshoz. Az akvárium félig legyen vízzel feltöltve. Kavicsos, köves aljzatot tegyünk be. Pár búvóhelyet tegyünk a víz alá. A legjobbb ötlet szerintem a hódvár. Egy olyan búvóhely, aminek a bejárata a víz alatt van, de a víz felett van maga a hely. A lakhelyén 20°C legyen, de télen, mivel ekkor pihen, az alacsonyabb hőmérséklet is megfelelő. Egy gyengébb szűrő elég, és fedjük be a terráriumot, mert a páratartalomnak minimum 65-70% kell lennie. Fontos még az is, hogy növényeknek is kell lennie. Vízisaláta, Jávai moha, Süllőhínár is megfelelő. Simogatható, könnyen kezelhető, gyerekbarát.

Etetés: Csak élő eleséget lehet neki adni, például tubifex vagy szúnyoglárva, de a lényeg, hogy éljen, mozogjon. Akár kézből is etethetjük, nem harap, nem bánt.  

 

Címkék: kétéltű tartás tűzhasú gőte

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr161928741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albert Zalán 2010.04.18. 21:02:30

ez nagyon szép ! ! ! :D
süti beállítások módosítása