HTML

Minden ami terrárium!

Friss topikok

  • Zuri: Néhány "hiba" a cikkben: a sisakos kaméleon nem igényel külön tálat a terráriumban, nem fog inni! ... (2012.07.04. 15:05) Sisakos kaméleon

Linkblog

Archívum

Páncélos seltopuzik

Terrarista 2010.04.10. 09:29

Leírás: Hogy mi is ez a seltopuzik? Ez bizony egy lábatlan gyík, merthogy ilyen is létezik. Bár nincsen lába, nem hasonlt a kígyókhoz, mert tompább a farka, feje kerekebbb és kinyitja a száját amikor sziszeg. Az 1-1.2 méterre növő "gyíkokcska" fura kinézete mellett az egyik legjobb otthon tartható hülllő, mivel gyordan szelídthető, és akár még kézből is etethető. Ám akárcsak a többi hüllőé, ennek a tartása se túl egyszerű.

Tartása, avagy élet a terráriumban: Mivel sehol sem találtam infót, ezért elmentem egy szakértőhöz(Hamarosan interjú vele.). Véleménye szerint, ha majd elérik a kifejlettséget, egy 180*40*40 terrárium bőven elég lesz. Ebben kifejezetten nagy élettere lesz. De, ahogyan a legtöbb szelíd háziállat, ő seem bent fogje élni, élete összes napját(Már ha kiengedjük.).

Etetés: Nem túl nagy a szája, így a táplálék se legyen túl nagy. A lényeg a változatosság. Inkább rovarok, mint kisemlősök, de azéért néha az utóbbiból is kaphat. Ahogyan azt már említettem, akár még kézből is etethetjük.

Címkék: hüllő tartás lábatlan gyík páncélos seltopuzik

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://terrarium.blog.hu/api/trackback/id/tr671909114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivannorbi 2011.09.01. 14:06:52

Mielőtt mindenki kedvet kapna a tartásához, tegyük hozzá, hogy a tartása természetvédelmi engedély-köteles! És ezt az engedélyt nem olyan egyszerű megkapni...
süti beállítások módosítása